Om vin

1991 jobbade jag tre månader som guide på Vin & Sprits vingård Domaine Christiane Rabiega i Flayosc, Frankrike. Jag hade gärna stannat längre, men två små barn och en rastlös make satte stopp för det. 

Dock har min kärlek och intresse för vin hållit i sig, och sedan dess har jag läst både Vinkunskap samt Måltidskunskap/Dryckeskunskap och är numera en av medlemmarna i Allt om Mat:s vinpanel, samt skriver om vin i Göteborgs-Posten och M Magasin

Jag kan erbjuda dig/er hjälp att arrangera en vinprovning. Det spelar ingen roll vilka förkunskaper ni har – det blir alltid en trevlig kväll med mycket prat och god dryck. Kontakta mig på info@marieoskarsson.se

Mina dryckeskunskaper:

2017 tog jag en Filosofie Kandidatexamen i Måltidskunskap på Restaurang- och Örebro Universitet.

I min examen ingår bland annat följande kurser i sensorisk, dryckeskunskap, världens vin och sprit samt en kandidatuppsats med titeln: "Så påverkar Systembolagets etiska kod importörernas arbete".