I samarbete

Genom åren har jag fått äran att delta i ett antal spännande och roliga skrivprojekt! Här kan du få läsa om en del av dem. 

 

Lilla Lunchlådan av Liselotte Forslin & Annica Triberg
(2002 Ordupplaget Fakta & Flärd)

Jag fick idén till den här boken efter att ha tröttnat rejält på tråkiga lunchrestauranger och ogenomtänkta matlådor. Jag tog hjälp av min vän Annica Triberg och Liselotte Forslin för att ta fram bra, enkla och goda recept till lunchlådor. Själv var jag förläggare och redaktör, och den grafiska formen är gjord av Jonna Olsson. 

 

Susanne Ljungs guide till det goda Grekland av Susanne Ljung
(2002 Ordupplaget Fakta & Flärd)

Min vän Susanne Ljung och jag delar kärleken till Grekland, så när hon bestämde sig för att göra en guide till sitt Grekland fick jag vara förläggare och redaktör. Det blev en personlig och underbar liten guide, perfekt för den första såväl som den hundrade greklandssemestern. 

 

Susanne Ljungs stora bok om skönhet av Susanne Ljung
(2002 Ordupplaget Fakta & Flärd)

Susanne är otroligt bevandrad och påläst inom stil och mode, och bestämde sig för att göra en bok med all fakta och tips hon kunde samla in om skönhet. Resultatet blev en bok som borde stå i alla sminkintressenters bokhylla, med tips och trix och självklart modehistoria inom skönhet.  

 

Stora Dejtingboken – En handbok i konsten att dejta lätt, rätt och roligt av Bella Linde
(2001 Ordupplaget Fakta & Flärd)

Det här är en rolig och charmig bok om dejting som jag var redaktör för. I den får man goda råd och några igenkännande historier (kanske även ett par skratt) från dejtingvärlden. 

 

Kääärlek – 61 texter i kärlekens tecken, sammanställda av Siv Widerberg
(2010 En bok för alla AB)

I den här mysiga boken med kärlekstexter fick jag bidra med ett avsnitt ur Kärleksgåtan, då vi får följa Nisse på hans långa och pirriga vandring hem till sin kärlek. 

 

Teman i svenska – Nyfiken i biblioteket, texter i urval av Britt Maria Holtz och Malin Ögland
(2002 Bokförlaget Natur och Kultur)

Detta är en liten bok med olika texter för vetgiriga barn. Alla går under temat faktaböcker för barn, och jag fick bidra med ett utdrag ur Bläckfiskresan.