Jag kommer på besök

Jag kommer gärna ut till er skola och klass för att prata om mina böcker! Mina författarbesök har jag sysslat med sedan min första bok, Bläckfiskresan, gavs ut. Jag älskar att träffa barn och prata med dem om böcker och att skriva, vilket ofta resulterar i kluriga frågor och inspirerande skrivstunder. Jag berättar om vad man gör som författare, hur man bekämpar idétorka och läser gärna högt ur någon utav mina böcker. 

 Mina tidigare författarbesök har uppskattats av både barn och lärare, som bland annat resulterat i skrivprojekt och till och med en musikal! 

Mina skrivarkurser har jag också i skolor, från till exempel årskurs 3. De görs alltid i samråd med skolan och lärarna efter deras önskemål, men två bra exempel är:

– Jag besöker klassen 2-3 gånger och har korta, lekfulla och gemensamma skrivövningar. Detta integreras förslagsvis med att de har läst någon utav mina böcker och att jag presenterar mig och berättar om mitt författarskap. Detta resulterar i en rolig workshop där barnen lär sig att skriva avslappnat och tränar sig på kreativt skrivande. 

– Barnen börjar med att läsa Bläckfiskresan, och med den som grund hjälps vi åt att ta fram deras egna reseberättelser. Jag hjälper till med miljöbeskrivningar, vad som är väsentligt i en berättelse, och barnen forskar och tar fram fakta om länderna på egen hand. Detta är mycket uppskattat och roligt då barnen får fria händer för fantasi och intressen. Detta kräver 3-5 besök och tar lite längre tid.

– Tillsammans med Helena Bergendahl har jag skrivarkursen "Att skapa en verklig person på låtsas". Då berättar vi hur vi tänkte, kom på och arbetade fram karaktärerna i Jack & Kärleken-serien, sedan får barnen själva prova på att hitta på en karaktär som de kan skriva om och teckna. 

Om ni vill att jag skall besöka er skola kan ni boka detta via Författarcentrum, klicka här