Faktasagor om bläckfiskar och kärlek

Mina äldsta barn heter Nisse och Alice. De inspirerade mig till att skriva mina första fyra böcker. Det är kapitelböcker för barn i åldrarna 7-10 år och handlar bland annat om äventyr som vi var med om på en semester i Grekland. Bilderna är gjorda av min son Nils Westgårdh och Lena Nilsson har gjort formen. Du kan läsa mer om böckerna om du klickar här.

Bläckfiskresan (Rabén & Sjögren, 2001)

Nisse lurar med hjälp av sin lillasyster Alice med mamma och pappa på en resa till Grekland. Äntligen ska han få se bläckfiskar på riktigt! Men var finns de egentligen? Följ med Nisse och Alice på ett roligt semesteräventyr i jakt på det åttaarmade havsodjuret. 

Vulkanexpeditionen (Rabén & Sjögren, 2002)

Semestern i Grekland får en oväntad vändning när lilla Alice plötsligt är försvunnen! Mamma och pappa vaknar ur semesterlugnet och hela familjen ger sig ut för att hitta lillsyrran. När jakten närmar sig sitt slut pekar alla ledtrådar mot vulkanen på ön. Tänk om hon har tagit sig dit, och tänk om hon har ramlat i?! 

Snöstormseländet (Rabén & Sjögren, 2003)

Nisse slår vad med lillasyster Alice om att det kommer bli en snöstorm i Göteborg. Något som han bittert ångrar ju närmre vintern kommer och det enda som vädergudarna levererar är snöslask. Måste han ta saken i egna händer och bygga en snömaskin eller? Alice bara fortsätter att retas, men vem är det egentligen som skrattar bäst och sist?

Kärleksgåtan (Rabén & Sjögren, 2004)

Under ett snöbollskrig råkar Nisse pricka en tjej rakt i huvudet med en megastor snöboll. En tjej som han aldrig har sett förut, och som blev jättearg. Det var ju inte meningen, han skulle egentligen ha prickat sin retsamma lillasyster Alice. Nu går han runt med den här konstiga känslan i kroppen, han är snurrig och kan inte tänka klart, är han sjuk kanske? Alice säger att han är kär, och med hennes hjälp påbörjar Nisse spaningen på den mystiska, arga tjejen.