Jack & Kärleken

Jack & Kärleken är en bokserie där vi får följa Jack i hans numera upp-och-nervända kärleksvardag. Han går i andra klass och har inte en aning om hur man gör när man frågar chans, än mindre hur man hjälper en kompis i kärleksnöd. Denna bokserie passar bra för nybörjarläsare i lågstadiet, som kanske också upplever de där pirrande fjärilarna i magen för första gången. 

Jack & Kärleken – Fråga Chans
(Bonnier Carlsen, 2011)

Jack kan inte koncentrera sig på lektionerna längre. För just nu sitter nämligen världens sötaste tjej Emilia med världens trassligaste hår framför honom. Egentligen har hon suttit där hela tiden, men det har aldrig Jack fattat. Förrän nu. 

Han måste helt enkelt fråga chans. Men hur gör man egentligen?

Jack & Kärleken – Vara vänner
(Bonnier Carlsen, 2012)

I den andra delen i serien om Jack & Kärleken växer hans och Emilias relation sig starkare. De umgås hela tiden och något så tråkigt som att passa en lillebror blir till och med roligt i hennes sällskap. Allt är frid och fröjd ända tills Jacks bästa kompis Edvin kommer in i bilden och trasslar till det. 

Jack & Kärleken – Kärleksakuten
(Bonnier Carlsen, 2012)

Tänk hur fort saker och ting kan förändras. Helt plötsligt har Jacks och Emilias bästa kompisar gått och gjort slut och nu hamnar de båda mitt i dramat. Något måste göras akut för att lösa problemet, Edvin och Julia måste bli kära igen! Men kan man verkligen styra över sin kompis känslor? 

Jack & Kärleken – Fråga chans igen 
(Bonnier Carlsen, 2013)

"Du tror att jag är kär i Jack eller nåt". I samma ögonblick som hon sa det, insåg Emilia att det var sant. Hon som trodde att de var kompisar bara. Att Jack var hennes allra bästa killkompis. Att det var han som var kär i henne. Och så var det tvärtom. 

I den fjärde boken om Jack & Kärleken är det Emilia som står inför ett krångligt kärleksproblem. Hon är kär i Jack, men han verkar bara ha ögon för Stella som sjunger bra och ritar bäst i klassen. Är han ens intresserad längre?

Jack & Kärleken – Vara ihop
(Bonnier Carlsen, 2013)

När man är ihop, vad gör man då? Hur gör man? Är det samma sak som att vara kompisar egentligen? Jacks bästa kompis Edvin kommer med expterttips om kärlek, men när Jack försöker visa Emilia hur mycket han tycker om henne blir hon ändå inte riktigt nöjd.