Jack & Kärleken

Jack & Kärleken är en bokserie där vi får följa Jack i hans numera upp-och-nervända kärleksvardag. Han går i andra klass och har inte en aning om hur man gör när man frågar chans, än mindre hur man hjälper en kompis i kärleksnöd. Denna bokserie passar bra för nybörjarläsare i lågstadiet, som kanske också upplever de där pirrande fjärilarna i magen för första gången. 

Jack & Kärleken – Fråga chans
(Bonnier Carlsen, 2011)

Jack kan inte koncentrera sig på lektionerna längre. För just nu sitter nämligen världens sötaste tjej Emilia med världens trassligaste hår framför honom. Egentligen har hon suttit där hela tiden, men det har aldrig Jack fattat. Förrän nu. 

Han måste helt enkelt fråga chans. Men hur gör man egentligen?

Jack & Kärleken – Vara vänner 
(Bonnier Carlsen, 2012)

I den andra delen i serien om Jack & Kärleken växer hans och Emilias relation sig starkare. De umgås hela tiden och något så tråkigt som att passa en lillebror blir till och med roligt i hennes sällskap. Allt är frid och fröjd ända tills Jacks bästa kompis Edvin kommer in i bilden och trasslar till det. 

Jack & Kärleken – Kärleksakuten 
(Bonnier Carlsen, 2012)

Tänk hur fort saker och ting kan förändras. Helt plötsligt har Jacks och Emilias bästa kompisar gått och gjort slut och nu hamnar de båda mitt i dramat. Något måste göras akut för att lösa problemet, Edvin och Julia måste bli kära igen! Men kan man verkligen styra över sin kompis känslor?

Jack & Kärleken – Fråga chans – igen
(Bonnier Carlsen, 2013)

Vad har hänt med Jack? Plötsligt verkar han bara vilja hänga med Stella hela tiden! De gillar ju musik båda två, är med i skolans kör och ses hemma hos Stella på eftermiddagarna för att spela tillsammans. Det borde inte spela Emilia någon roll alls. Hon sa ju nej, när Jack frågade chans. Hon vill ju bara vara kompis. Så varför blir hon då så irriterad av att Jack inte har tid med henne längre?

Jack & Kärleken – Vara ihop
(Bonnier Carlsen, 2013)

Så blev det äntligen de två – Jack och Emilia är ihop och hela livet är precis som det ska vara. Men nu är ju saker och ting inte alltid så enkla. Hur gör man egentligen när man är ihop? Alltså, vad är skillnaden mot att vara bästa vänner? Jack vet inte riktigt, men Edvin är förstås expert som vanligt. Han har alltid de bästa svaren – tycker han alltså. Emilia verkar inte hålla med.