Hallå, vem är jag egentligen?

Jag brukar träffa barn i skolor och på bibliotek ibland. De är alltid väldigt nyfikna på en massa saker om mig och mina böcker. Här svar på några av de frågor som jag brukar få.

Varför började jag skriva?

När min son Nisse skulle lära sig läsa hade han läsläxa varje dag. Hans fröken ville att han skulle läsa 15 minuter om dagen. Men det var nästan omöjligt, för Nisse hade aldrig tid att läsa böcker. Han hade så mycket annat att göra. Och det fanns inga böcker som han tyckte var roliga. Så jag bestämde mig för att skriva en bok till honom, om ett semesteräventyr som vi varit med om. Jag ville också att det skulle finnas fakta i boken, eftersom Nisse gillade fakta. Och så var det viktigt att den inte såg tråkig ut inuti. Det blev min första bok, Bläckfiskresan.

Är det roligt att skriva böcker?

Ja, det är jätteroligt. Man får fantisera och ljuga och ändra på verkligheten så att det blir precis som man vill ha det. Och det tycker jag är kul.

Har jag något husdjur?

Nej, jag tycker så mycket om att resa att jag aldrig velat ha något husdjur. Det blir för krångligt att hitta någon som kan ta hand om fiskarna och kaninerna och hundarna, tycker jag. Men mina barn har aldrig hållt med mig om den saken.

Har jag varit i Grekland?

Ja, flera gånger. Och vi har fångat bläckfisk och varit i en vulkan, precis som i böckerna om Nisse och Alice. Mycket av det som händer i mina böcker har hänt på riktigt – men inte allt.

Vilken är min favoritfärg?

Det är grönt – kärlekens färg!