Mitt liv helt enkelt.

 

Jag föddes 1962 i Göteborg och är uppvuxen i Hjo. Efter gymnasiet flyttade jag tillbaka till Göteborg för att börja på Journalisthögskolan, och sedan dess har jag arbetat med att skriva. I början av min karriär handlade det mycket om musik  och populärkultur, senare blev det mycket livsstil, reportage, intervjuer och litteratur. Journalistiken har varit ett perfekt sätt att få hålla på med sina intressen också på arbetstid.

När mina äldsta barn hade kommit och jag arbetat många år som journalist började jag drömma om att skriva på ett annat sätt – friare och med mer fantasi. Samtidigt brottades jag med att försöka få min äldste son att läsa. Det var en daglig kamp, som gjorde att jag grubblade över böcker för nybörjarläsare och hur man skulle kunna nå läsovilliga barn.

Resultatet blev Bläckfiskresan (Rabén & Sjögren), min debutbok som kom ut 2001. Sedan dess har jag skrivit över 25 böcker. Numera är jag både journalist och författare, en kombination som erbjuder många olika möjligheter att skriva och uttrycka sig.

Här på hemsidan kan du läsa mer om mina böcker, litterära samarbeten och vad jag har för mig på den journalistiska fronten.

Hej så länge!